Spring naar inhoud
  • Admiraalsplein

    Admiraalsplein

Wielwijk

Welkom op de wijkwebsite


Hier vindt u informatie en nieuws over Wielwijk. Bewoners en medewerkers uit de wijk beheren deze site.


Contact? Mail naar: info@wielwijk.nlHome Wijkcentrum De Admiraal

Wijkcentrum De Admiraal

In 2002 is het oude wijkcentrum gesloopt voor de bouw van de Zilvervloot. Bewoners hebben acht jaar lang gewacht op het nieuwe wijkcentrum en zich hiervoor ingezet. Op woensdag 1 september 2010 heeft burgemeester Arno Brok het nieuwe wijkcentrum geopend. De zeer actieve betrokkenheid van bewoners heeft ervoor gezorgd dat het wijkcentrum een belangrijke rol speelt in de wijk.

Naam wijkcentrum ‘De Admiraal’

De naam is tot stand gekomen door een prijsvraag onder bewoners. Een jury heeft de naam zorgvuldig gekozen uit alle inzendingen. In de historie van Wielwijk zijn naamgevingen rondom water, varen, admiraals en schepen gebruikt. De nieuwe naam past binnen de bestaande naamgeving en draagt bij aan het versterken van de identiteit van Wielwijk.

Welzijnsactiviteiten en sportzaal

Het ontwerp van het wijkcentrum is van de Belgische architect Lucien Kroll, die ook de Compagnie en de Zilvervloot ontwierp. De architect werkt in opdracht van Woonbron en Kristal. Woonbron is eigenaar van het gebouw en Kristal de projectontwikkelaar. Het gebouw beslaat ruim 1.150 vierkante meter en heeft twee verdiepingen; ruimten voor welzijnsactiviteiten beneden en een sportzaal boven. Dat is twee keer zo groot als het oude wijkcentrum. Het gebouw wordt verhuurd aan de Dordtse Welzijnsorganisatie en het Sportbedrijf Dordrecht. Het voorziet in een ontmoetingsruimte met bar, cursus- en vergaderruimten, een afzonderlijke ruimte voor jongeren, een kantoor voor de medewerkers en een sportzaal met diverse mogelijkheden. De sportzaal is op aanvraag via het Sportbedrijf Dordrecht beschikbaar voor bewoners en organisaties.

Activiteiten voor jong en oud

Het wijkcentrum staat voor ontmoeting en activiteiten voor kinderen, tieners, volwassenen en ouderen. Alle buurtbewoners kunnen er terecht voor het volgen van cursussen, sport en beweging, handvaardigheid, spelletjes en bijeenkomsten. Loop gerust eens binnen voor meer informatie en de meest recente activiteitenkalender of bekijk hem hier. In het wijkcentrum werkt een team van vrijwilligers en medewerkers van MEE Drechtsteden aan de leefbaarheid van de wijk door het organiseren van activiteiten en evenementen voor diverse doelgroepen.

 

Wijkcentrum De Admiraal Wielwijk

Admiraalsplein 168

3317 BC Dordrecht
(078) 617 92 07