Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Doe mee - communicatie in de wijk Meedoen in de wijkredactie

Meedoen in de wijkredactie

Meedoen in de wijkredactie


Dordrecht heeft al vele jaren wijkkranten, gemaakt door vrijwilligers uit de wijk. Elke wijkkrant heeft een redactie. Ook voor de Wijknieuws-pagina's op Dordt Centraal zijn we nu op zoek naar redactieleden. Wat doet de wijkredactie?


25 jaarUiteraard ga je zelf op zoek naar nieuws en foto’s uit de wijk. Het is dus belangrijk dat je het leuk vindt om met veel mensen contact te leggen.

Je kunt ook bewoners, vrijwilligers en professionals in de wijk helpen. Zij hebben een leuk bericht, maar kunnen dat (nog…) niet zelf plaatsen. Een helpende hand van de redactieleden is dan zeer welkom.

Bovendien ken
nen nog lang niet alle wijkbewoners hun wijkwebsite of de nieuwspagina's van hun eigen wijk op Dordt Centraal. Reclame maken is dus welkom.

Wat niet hoeft is allerlei berichten van anderen eerst na te kijken of ‘goed te keuren’. Iedereen mag namelijk berichten plaatsen. Wel kun je misschien een handje helpen om een bericht in te korten of eenvoudiger te maken. Bovendien kunnen er altijd (schrijf)foutjes insluipen, die verbeterd moeten worden.

  

Wat we bieden?

Iedereen die meewerkt aan de wijknieuwspagina's/wijkwebsites en de wijkkranten, kan gratis deelnemen aan trainingen (journalistiek, fotografie en meer). Die trainingen worden verzorgd door TIEN Plus (onderdeel van MEE Plus) in samenwerking met professionele journalisten en fotografen.

Je ontvangt ook de nieuwsbrief voor redacteuren en daarin staat altijd het trainingsaanbod: van fotografie tot kranten opmaken, van columns schrijven tot het beheersysteem van de website leren gebruiken.
Alle vrijwilligers kunnen altijd terecht met hun vragen bij TIEN Plus.


Redactieleden zijn bovendien automatisch verzekerd als vrijwilliger.
  

Interesse

Heb je interesse om mee te doen aan de wijkredactie van je wijk? Reageer dan met een mail of telefoontje aan TIEN Plus,
(078) 750 89 66, tienplus@meeplus.nl.

TIEN Plus is de organisatie die bewoners ondersteunt die werken voor de wijkkranten en de wijkwebsites.wijkkranten Tienplus