Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Een plaatje toevoegen

Open het tekstartikel waar je aan werkt. Je hebt de tekst geschreven: een pakkende titel, een korte intro over de kern en de bodytekst met het verhaal.


Ga naar het begin van je bodytekst en plaats de cursor links vóór de tekst. Klik op het knopje Afbeelding toevoegen/bewerken in de werkbalk. Het venster Afbeeldingen opent.

Uploaden

Eerst ga je een plaatje uploaden dat op jouw computer staat (of op een CD of memory stick). Klik daarvoor op de knop Bladeren naast het Uploaden-vakje. Nu kun je in de mappen van je computer bladeren naar het plaatje dat je wilt toevoegen. Klik op toevoegen en het plaatje komt bovenin het venster Afbeeldingen te staan.

Bewerken

Je bewerkt het plaatje voordat je het in het tekstartikel plaatst. Klik het plaatje aan in het venster Afbeeldingen. Nu verschijnen er meerdere mogelijkheden waarmee je het plaatje kunt aanpassen:

- verkleinen: pas de grootte aan naar MAXIMAAL 225 pixels breed (zie ook de opmaaktips);
- ga terug naar bewerken en ga naar tabblad Metadata: vul de Alt-tekst in;
- ga naar tabblad Eigenschappen en kies bij Uitlijning voor rechts met tekstomloop en vergeet niet om op te slaan.

De belangrijkste bewerkingen heb je nu gedaan. Selecteer het plaatje en klik op plaatsen. Sla op en bekijk het resultaat door met het potloodje te switchen naar het gewone scherm.

Bij elk bericht hoort een praatje én een plaatje.