Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Doe mee - communicatie in de wijk Voor redacteuren Nieuwsbrief Nieuws voor vrijwilligers Fotografie workshop door Kees Dijkman

Fotografie workshop door Kees Dijkman

Fotografiecursus

Op 30 november kwamen wijkredactieleden en fotografen naar DOOR voor een fotografie workshop van Kees Dijkman. De workshop stond in het teken van communicatie van de foto. Zes enthousiaste deelnemers voerden onder leiding van Kees Dijkman twee leuke praktijkopdrachten uit. De wijk vormde het decor.

Bij de eerste opdracht stonden de eigenschappen van de fotograaf centraal. Er werden van allerlei zaken foto’s gemaakt die een bepaalde eigenschap moesten uitbeelden. De andere deelnemers zouden dan aan de foto's kunnen zien welke eigenschap de fotograaf bedoelde.


's Middags werd er een fotoserie gemaakt. Van één onderwerp werden meerdere foto’s gemaakt vanuit verschillende perspectieven. Samen vertelden de foto’s dan een verhaal.

 

Beide opdrachten werden in groepsverband besproken, waarbij er werd gelet op het verhaal achter de foto en de zeggingskracht ervan. Zo konden deelnemers zowel van de professional als van elkaar leren. Uiteraard was er ook tijd voor gezelligheid. Deelnemers konden samen genieten van een lekkere lunch.


Kees Dijkman (63) is beheerder van de website DordtZien.nl en maakt incidenteel ook foto's voor wijknieuws in Dordrecht. Hij heeft als amateur- en beroepsfotograaf jarenlange ervaring.