Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Kwaliteitsverbetering 2.0

De poorter op nieuw papierHet verbeteren en borgen van de kwaliteit staat momenteel hoog in het vaandel bij TIEN Plus. Zowel voor de makers, de lezers, onze opdrachtgever en betalende adverteerders. Zo is het krantenpapier verbeterd, krijgt de Digitale Redactie meer vorm, wordt de TIEN Plus website geüpdatet, wordt er een digitaal wijkkrantenarchief aangemaakt, worden cursussen op maat gemaakt en is er een nieuw plan voor de bezorging op openbare plekken.

 

Verbeterd papier

De verbetering van het wijkkrantenpapier is een feit! De augustus editie van De Poorter gaf de aftrap. Met het dikkere en wittere papier zal de krant minder kreukelen bij een regenbuitje en zullen foto’s er beter uitkomen. Met het verbeterde papier hoopt TIEN Plus ook meer adverteerders aan te trekken.

 

Digitale Redactie

Naast de papieren wijkkrant speelt de digitale wereld ook een belangrijke rol in het leven van burgers. TIEN Plus en de Digitale Redactie, bestaande uit redacteuren van verschillende wijken, zetten zich daarom in om dit aspect beter te organiseren en ordenen. Per onderwerp worden er groepjes gevormd.

 

TIEN Plus website geüpdatet

Zo maakt een van de subgroepen van de Digitale Redactie zich hard voor een up to date website van TIEN Plus. De nieuwste kranten kunnen straks bekeken worden als een echte krant, er komen goede schrijftips op te staan voor redacteuren en de juiste informatie voor lezers en adverteerders.

 

Wijkkrantenarchief

Op wijkendordrecht.nl wordt het wijkkrantenarchief met terugwerkende kracht aangevuld door de Digitale Redactie en TIEN Plus. Oude artikelen kunnen op deze manier makkelijk worden teruggevonden op Google. Wanneer het project rond is, zal er een officieel moment plaatsvinden met een wethouder en het Stadsarchief.

 

Journalistiekcursus op maat

Een aantal redacteuren gaf aan zich te willen verdiepen in interviewen. Professioneel journalist en cursusleider, Frits Baarda, zal de cursus journalistiek schrijven voor gevorderden hierop aanpassen. De verschillende vormen van journalistiek en verdieping op de cursus voor beginners komen ook aan bod.

 

poorter afhaal plek

Bezorging openbare plekken

TIEN Plus heeft onderzoek gedaan naar de bezorging van de wijkkranten

 op openbare plekken. Dordt Centraal zal de kranten alleen nog huis-aan-huis bezorgen. TIEN plus zal zelf langs alle locaties gaan om stapels neer te leggen, af te stemmen hoeveel exemplaren zij willen en op welke plek.

 

Meer weten? Mail naar tienplus@meeplus.nl.