Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Doe mee - communicatie in de wijk Voor redacteuren Nieuwsbrief Nieuws voor vrijwilligers Onthulling Digitale Poorter met bewegend beeld

Onthulling Digitale Poorter met bewegend beeld

Onthulling Digitale Poorter

Afgelopen vrijdag onthulde wethouder Piet Sleeking in de stadsbibliotheek de eerste Digitale Poorter met bewegend beeld. Hij deed dit in de vorm van een selfie. Naast deze digitale editie blijven de papieren wijkkranten nog steeds voortbestaan.

Vanuit de luie strandstoel

Door het vervallen van een van de papieren edities, is het idee vanuit de redactie en TIEN Plus ontstaan om de wijkkrant digitaal aan te bieden. Gekozen is voor de zomerperiode, zodat De Poorter vanuit de luie strandstoel op de laptop, iPad of mobiel gelezen kan worden.


De kracht van de redactie

Naast deze digitale versie worden er dit jaar nog steeds trouw vijf papieren versies uitgegeven. De kracht van de wijkkrant is de redactie. Zij maken samen de krant, bespreken de inhoud en zijn kritisch over de objectiviteit. Voor de digitale editie is gekozen om dat vast te houden. Het blijft een krant met acht pagina's.


Digitale wijkkranten

Al enige tijd worden papieren wijkkranten na uitgave digitaal aangeboden op de wijkwebsite van Dordt Centraal (voorheen wijkendordrecht). De nieuwe Dubbeldammer heeft zelfs een eigen website met nieuws. Bij de nieuwe Digitale Poorter kan men als een echte krant blijven bladeren en is er bewegend beeld aan toegevoegd.


Zie hier de Digitale Poorter en foto's van de onthulling.


Meer weten?

TIEN Plus (onderdeel van MEE Drechtsteden) | Spuiweg 89 | 3311 GT | Dordrecht | E  tienplus@meedrechtsteden.nl | T 078-750 89 66 | LET WEL: TIEN Plus is van 10 t/m 30 juli gesloten


Fotografie: John van der Laan