Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Doe mee - communicatie in de wijk Voor redacteuren Nieuwsbrief Nieuws voor vrijwilligers Project Point of View komt naar Dordrecht!

Project Point of View komt naar Dordrecht!

Fotografieproject start begin 2018 in Dordrecht


Na het grote succes van het project Point of View in Culemborg, is nu Dordrecht aan de beurt. Point of View is een project waarin Dordtse vluchtelingen en buurtgenoten elkaar leren kennen via de foto’s die zij maken. Kees Dijkman, redactielid en fotograaf van De Poorter, is nauw bij dit project betrokken. Bij een volgende bijeenkomst bij TIEN Plus zal hij meer vertellen over dit project.   

“Zie jij wat ik zie?” Deze vraag staat centraal in het project. Deelnemers onderzoeken het vraagstuk door zelf foto’s te maken en bekijken zo de wereld door de bril van de ander. Na afloop worden de foto’s met de bijbehorende verhalen van de deelnemers geëxposeerd in het Onderwijs Museum in Dordrecht. Point of View gaat binnenkort van start en zoekt enthousiaste deelnemers!


In het fotografieproject Point of View ligt de nadruk op het verhaal achter de foto’s en wat de deelnemer ermee wil vertellen. Zo worden de beelden die we hebben over elkaar en onze omgeving bespreekbaar.


foto point of view


Bassam: deelnemer editie Point of view Culemborg. "Sinds ik in Nederland ben is alles wat ik zie anders dan ik gewend ben. Ik zie allerlei nieuwe dingen, terwijl ik dingen wil zien die ik gewend ben. je zou dus kunnen zeggen dat mijn ogen zijn veranderd. Dit is een blik met drie gaatjes. Ik heb door één van de gaatjes gefotografeerd omdat het de vorm van een oog heeft. Het symboliseert de ogen die ik vroeger had. Ik wil terug naar de ogen die ik vroeger had. Ik wil terug naar de dingen die ik gewend ben, ik wil de dingen weer herkennen."Jaqueline: deelnemer editie Point of View Culemborg:

“…wat is het toch een fantastisch project om aan deel te nemen! …Je leert zo met nieuwe ogen kijken, ik leer iedere week, het helpt de integratie, je leert mensen kennen, enz. Dat gun ik heel Nederland!

 

Deelnemers starten met een cursus fotografie. Vervolgens is er iedere twee weken (op dinsdagavond) een bijeenkomst waarin de gemaakte foto’s onder begeleiding van professionele fotografen worden besproken. De eerste bijeenkomst start halverwege januari. Locatie: de openbare bibliotheek in Dordrecht.

 

Point of View zoekt deelnemers!

Wil jij leren fotograferen en met beelden je verhaal vertellen? Ben je nieuwsgierig naar de verhalen van vluchtelingen en andere bewoners van Dordrecht? Doe dan mee met het fotografieproject Point of View. Er is plaats voor 20 tot 30 deelnemers, dus wees er snel bij! Deelname is gratis.


Deelname is helemaal gratis
Deelname is mogelijk voor vluchtelingen en andere inwoners van Dordrecht vanaf 18 jaar 
Deelnemers hebben geen fotografie ervaring nodig en krijgen een camera in bruikleen
Enthousiasme, betrokkenheid en aanwezigheid bij de bijeenkomsten tussen januari en april 2018 zijn wel vereist
Enige kennis van Engels of Nederlands is noodzakelijk (tolken Arabisch en Tigrinya zijn aanwezig bij de bijeenkomsten)


Aanmelden kan bij Karijn of Martha door te mailen naar info@picturebridgefoundation.nl of te bellen met 06 134 06 713 (Karijn) of 06 202 49 643 (Martha). Hou facebook.com/projectpov in de gaten voor update over het project.


Point of View is een initiatief van de Picture Bridge Foundation en is mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, Jij maakt het mee, Bibliotheek AanZet en gemeente Dordrecht.