Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Doe mee - communicatie in de wijk Voor redacteuren Nieuwsbrief Nieuws voor vrijwilligers TIEN Plus Tip: Inzending Henk van der Maas

TIEN Plus Tip: Inzending Henk van der Maas

Redactievergadering Polderkrant

'TIEN Plus Tip' is een nieuwe rubriek in onze nieuwsbrief. Vorige keer deed Derk Kooper de aftrap. Henk van der Maas, hoofdredacteur bij de Polderkrant, volgt hem met een tweede goede tip. Een leuke sfeerimpressie van hun vergadering.

 

Op de foto: Fran-Jeanne Polders, Esther van Bodegraven, Henk van der Maas, Dinie Los, Ed Bomius, Christina en Jan van Dalen. Afwezig: Wil du Blois, Vincent Jonkers


Polderkrantvergadering in Speeltuin Stadspolders

De Polderkrantredactie vergadert altijd in een wel heel inspirerende omgeving: Speeltuin Stadspolders. Niet altijd is het weer zo mooi dat we lekker buiten kunnen zitten, maar de afgelopen vergadering was het geweldig. Dat kwam mooi uit want we hadden als gasten Melissa Pang, die Selma Doorn, haar opvolgster bij MEE Buurtwerk Oost, kwam voorstellen.


Kletsparty

Polderkrantvergaderingen zijn altijd meer een gezellige kletsparty dan dat er serieus met een voorzitter en secretaris de verschillende agendapunten worden afgetikt. Dat is niet erg, want de krant komt altijd vooral via de mail tot stand. De gezellige vergaderingen zijn grotendeels inspirerende brainstormsessies waar iedereen nieuwe ideeën inbrengt. De andere aanwezigen kunnen daar dan vaak weer vanuit hun netwerk iets aan toevoegen. De foto’s worden meestal door de journalisten zelf gemaakt.


Speeltuin

De speeltuin is ook heel blij met deze deal, want zo verdienen ze toch weer aan de Polderkrant een paar broodnodige centen om hun tuin draaiende te houden. Heel belangrijk want de 25-jarige speeltuin is inmiddels niet meer weg te denken uit de wijk. De grote zaal kan ook gehuurd worden voor feestjes en andere evenementen en ze organiseren regelmatig goed bezochte bingoavonden, rommelmarkten en kledingbeurzen. Uit de entreegelden is het onderhoud van een speeltuin bij lange niet meer te financieren.


Jong en groen

Stadspolders is een relatief jonge wijk, maar vooral een groene wijk. Net als de vele jonge gezinnen en kinderen uit de beginjaren ouder zijn geworden, is ook het jonge groen uit de beginjaren van de wijk in de jaren ’80 is inmiddels prachtig volgroeid. En de Biesbosch zien we als onze achtertuin, wat regelmatig voor ons onderwerpen voor de krant oplevert. Sommige mensen vinden de Stadspolders een beetje een slaapwijk, maar ik vind het nog steeds een droomwijk. Gelukkig weinig problemen om onze kolommen mee te vullen, maar aan onderwerpen toch geen gebrek. Achter vrijwel elke voordeur is wel een interessant verhaal te vinden voor een wijkkrant.


Henk van der Maas


Gebruikmaken van deze tip? Inzendingen met sfeerimpressies zijn welkom! LET WEL: TIEN Plus is van 10 t/m 30 juli gesloten.


Meer weten?

TIEN Plus (onderdeel van MEE Drechtsteden) | Spuiweg 89 | 3311 GT | Dordrecht | T 078-750 89 66 | E tienplus@meedrechtsteden.nl