Naar de inhoud
 
Home

Actie Energiebesparing MKB

Geld verdienen met uw energieverbruik?


Slimmer omgaan met uw gas en stroom bespaart u kosten! Energie is voor een gemiddeld MKB bedrijf een belangrijke kostenpost. Er zijn talloze mogelijkheden om hierop te besparen. Gemeente Dordrecht en de Energie Coöperatie Dordrecht (ECD) helpen u hierbij met de actie ‘Dordrecht helpt ondernemers besparen’ . Met deze actie realiseren wij voor u een energiezuinige onderneming en lagere bedrijfslasten. Goed voor uw portemonnee en  het milieu.


Wanneer bent u een MKB ondernemer?

De actie is bedoeld voor het midden en kleinbedrijf:

  • Een bedrijf met maximaal 250 werknemers of een jaaromzet van maximaal € 50 miljoen heeft of een balanstotaal van maximaal € 43 miljoen heeft.
  • Een bedrijf dat minder dan 200.000 kWh elektriciteit verbruikt en/of minder dan 75.000 m3 gas verbruikt.

Aanbieding

Voor wie: MKB ondernemers op de bedrijventerreinen Dordtse Kil I, Dordtse Kil II en Amstelwijck West. 
Wat:        1. Een factuuranalyse
               2. Een uitgebreid energiebesparingsonderzoek tegen gereduceerde prijs.


1.     Factuuranalyse

Makkelijk geld én energie besparen ligt binnen handbereik. Een factuuranalyse geeft u snel inzicht in uw energierekening. Tevens krijgt u van een onafhankelijke energie adviseur een advies over de mogelijke besparingen.

Een factuuranalyse is een onderzoek waarbij de huidige kosten van producten en diensten van uw energiemaatschappij worden vergeleken met andere aanbieders. Hierbij wordt gezocht naar de voor u meest gunstige oplossing. Naast de energieprijs zijn ook aansluitwaarden hierbij van belang. Na afloop van de analyse ontvangt u een rapport waarin u direct ziet hoeveel u kunt besparen op de energiekosten.


2.     Energiebesparingsonderzoek
Bij een energiebesparingsonderzoeken maatwerkadvies komt een onafhankelijke energie adviseur bij uw bedrijf en adviseert u over mogelijke energiebesparingsmaatregelen.

Een maatwerkadvies is een onderzoek waarbij het energieverbruik van uw onderneming overzichtelijk in kaart wordt gebracht. U ziet direct hoeveel u kunt besparen op o.a. verlichting, verwarming en koeling en productie installaties. U ontvangt een praktisch advies waarmee – zonder al te ingrijpende vervangingen – energie (en dus geld!) kunt besparen.

Persoonlijk rapport

Naar aanleiding van het onderzoek ontvangt u een persoonlijk rapport met daarin uw energieverbruik, een benchmarkoverzicht (een vergelijking van uw energieverbruik met andere bedrijven binnen uw branche), de voor u relevante energiebesparende maatregelen, de kosten en opbrengsten van de voorgestelde maatregelen en de mogelijkheden om subsidie te krijgen voor de uitvoering.  Indien gewenst ontvangt u hiervoor offertes maar u bent uiteraard tot niets verplicht.

Minimale kosten

Er zijn minimale kosten aan de actie verbonden, deze verdient u snel terug met de besparingsvoorstellen.


Prijs factuurscan: 50% van de besparing in het eerste jaar met een maximum van €150,--.


Prijs Maatwerkadvies:

  • elektriciteitsgebruik onder de 100.000 kWh en een gasverbruik onder de 75.000 m3: €250

  • elektriciteitsverbruik tussen de 100.000 kWh en de 200.000 kWh en een gasverbruik onder de 75000 m3: €400

  • elektriciteitsverbruik van meer dan 200.000kWh en/of een gasverbruik van meer dan 75.000 m3: op aanvraag


Aanvragen?

U wilt toch ook geld besparen op uw energieverbruik? Vraag daarom vandaag nog een factuuranalyse en/of een maatwerkadvies rapport aan en bespaar geld op uw energierekening.

Bestellen kan via de mail energiebesparing@dordrecht.nl onder vermelding van bedrijfsnaam, adres, contactpersoon en telefoonnummer