Naar de inhoud
 
Home
Energie Coöperatie Dordrecht
Energiecoöperatie Dordrecht Actie Dordrecht bespaart energie Uw dak geschikt voor zonnepanelen?

Uw dak geschikt voor zonnepanelen?

dak gereed
 maken voor zonnepanelenMet zonnepanelen kunt u uw eigen energie opwekken en dus besparen op uw energierekening. Of uw dak geschikt is voor zonnepanelen, kunt u bekijken op de website Zonatlas.

 

Op de website Zonatlas kunt u:
√  In één oogopslag zien of het dak van uw woning geschikt is voor het opwekken van zonne-energie

√  Uitrekenen wat een investering in zonnepanelen u zou kosten

√  Wat zonnepanelen u zouden opleveren

√  Gratis raadplegen

Kadasterdata en luchtfoto's

De Zonatlas bestaat uit een kaart, waarop u eenvoudig kunt opzoeken of uw dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en het opwekken van zonne-energie. De geavanceerde kaart is gemaakt met gegevens van het kadaster, luchtfoto's, klimaatinformatie en historische weerdata. Per adres toont de atlas een foto van het dak, de geschatte stroomopbrengst, de benodigde investering en wanneer deze zal zijn terugverdiend. De kleuren groen (zeer geschikt), geel (geschikt), rood (ongeschikt) laten zien in welke mate uw dak economisch geschikt is.

Zonnepanelen op monumenten

Woont u in een monument en/of in een beschermd stadsgezicht? Dan bestaat de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen, maar gelden er wel extra criteria. Hier vindt u meer informatie over zonnepanelen op monumenten.


Energiecoöperatie Dordrecht, schone energie uit Dordrecht
De Zonatlas wordt u aangeboden door de Energiecoöperatie Dordrecht. Energiecoöperatie Dordrecht is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Dordrecht en afval en energiebedrijf HVC. ECD richt zich op energiebesparing, energieproductie en energielevering in Dordrecht.