Naar de inhoud
 
Home
Energie Coöperatie Dordrecht
Energiecoöperatie Dordrecht Actie Dordrecht bespaart energie Wie energie bespaart, bespaart geld!

Wie energie bespaart, bespaart geld!

De gemeente Dordrecht nodigt u uit om gebruik te maken van onze tijdelijke actie Dordrecht bespaart energie. Met deze actie wil de gemeente u ondersteunen bij het realiseren van een comfortabele en energiezuinige woning met lagere woonlasten. Goed voor het milieu en goed voor uw portemonnee.

zonnepanelenEnergie besparen betekent geld besparen. Bent u eigenaar van een huis van vóór 1976? Dan is de kans groot dat u veel kunt besparen. Door bijvoorbeeld uw muren, dak en vloer te isoleren kan uw energierekening tot wel € 600,- lager uitvallen!

 

Enkele maatregelen in het kort:

  • Spouwmuur: Een geïsoleerde gevel bespaart energie en woont prettiger. Deze vorm van isolatie is interessant voor alle woningen die tussen 1930 en 1976 gebouwd zijn. Spouwmuurisolatie verdient zich vrijwel altijd zeer snel terug.
  • Dubbel glas: Door enkel glas te vervangen door HR++ glas kunt u uw energieverbruik verminderen met 26% tot wel 38%!
  • Vloerisolatie: De kosten van vloerisolatie verdient u terug in 4 tot 11 jaar. Hoe beter en dikker het isolatiemateriaal, hoe meer u bespaart.
  • Ketel: Het is vaak slim om een wat oudere cv-ketel die nog goed werkt, al te vervangen door een nieuwe zuinige ketel. Die investering is door de lagere stookkosten snel terugverdiend.
  • Zonneboiler: Een zonneboiler bespaart circa 45% van het energieverbruik voor warm kraanwater, en dus ca. 45% van dit deel van de energiekosten.
  • Dakisolatie: Ook uw dak kunt u isoleren. Schuine daken zijn zelfs van zowel de binnen- als de buitenkant te isoleren.

Aanbieding

Bent u eigenaar van een woning gebouwd vóór 1976 en wilt u alle energiebesparende kansen in kaart brengen? Dan heeft de Energiecoöperatie Dordrecht (ECD), een samenwerking van de gemeente Dordrecht en HVC, tijdelijk een aantrekkelijk aanbod voor u. Deze woningeigenaren kunnen voor € 45,- (normaal € 95,-) een advies op maat krijgen van een energiedeskundige. Deze specialist kijkt uitgebreid naar het energieverlies van uw woning en adviseert over kansrijke besparingsmaatregelen.

De scans worden uitgevoerd door Susteen bv. Deze onafhankelijke partij is een specialist op het gebied van energiebesparing en opereert zelfstandig.

 

Hoe werkt het?

U meldt zich aan en Susteen neemt contact met u op voor een afspraak bij u thuis. Een gecertificeerd adviseur kijkt in ongeveer een uur naar de isolatie, ventilatie en verwarmingstechnieken in uw woning. De adviseur zet de besparingsmaatregelen die het best bij uw woonsituatie passen voor u in een adviesrapport. U ziet precies wat u kunt besparen. Bij dit rapport ontvangt u een aantrekkelijke en vrijblijvende offerte voor (een deel van) de maatregelen. Susteen voert desgewenst de maatregelen ook uit of helpt u daarbij.

 

Wijkgericht

Bewoners uit de wijken Stadspolders, Dubbeldam, Crabbehof/Zuidhoven, Noordflank en Reeland hebben al honderden scans aangevraagd. 

 

Wilt u meer weten over de energiescan? Neem dan contact op met Susteen: (078) 302 00 31 of info@susteen.nl.
Aanmelden voor de energiescan? Vul het formulier hieronder in.