Spring naar inhoud
 • Transvaalstraat in het Reeland

  Grensverleggend Reeland

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Home Reeland

Reeland in het nieuws

Naar http://reeland.dordtcentraal.nl/Het wijknieuws voor Reeland is te vinden op de website van Dordt Centraal. Vrijwilligers en medewerkers van organisaties in de wijk verzorgen dat nieuws.


Naar sterrenburg.buurbook.nlReeland heeft ook BUURbook, een onafhankelijk platform waar iedereen in de wijk gebruik van kan maken. Je vindt er nieuwtjes, aankondigingen in de wijkagenda, foto's en verhalen, en nog veel meer.

 

Wijknieuws Dordt Centraal

Wat is het laatste wijknieuws voor Reeland op Dordt Centraal?

 • Ontmoetingen in Villa AUGUSTUS

  Op woensdag 14 maart gaat Bas Kwakman, directeur van het Poetry International Festival, in gesprek met de schrijvers Gerbrand Bakker en Eva Meijer. Over politieke dieren en waarom rotgrond niet bestaat. Schoonheid om je heen, in taal. kleur, letters, poëzie, beelden en klanken, is een belangrijk onderdeel van Villa Augustus. Daarom worden kunstenaars en andere gasten uitgenodigd te vertellen over hun werk, inspiratie, denkbeelden en passie. Tijdens deze Ontmoetingen laten zij een eigen kijk op de wereld zien en een origineel inzicht of bijzondere werkwijze. Het zijn altijd onderwerpen die iets met Villa Augustus van doen hebben. In Rotgrond bestaat niet, het nieuwe boek van schrijver en hovenier Gerbrand Bakker. probeert hij te doorgronden waarom de mens de natuur wil controleren. De natuur die hij toejuicht en vervloekt, maar waarin hij boven alles de verbinding probeert te zoeken. Op lichtvoetige en humoristische wijze verwondert hij zich over alles wat hij tijdens zijn werk als hovenier tegenkomt: vogels, bomen, huisdieren en, natuurlijk, tuinen. Net en aangeharkt, wild, overwoekerd, tuinen die je om de tuin leiden. Bakker heeft het allemaal gezien en onderzoekt óf en hoe de gecultiveerde natuur de menselijke psyche weerspiegelt. Van Eva Meijer, schrijver, filosoof, muzikant én beeldend kunstenaar, verscheen in 2016 Het Vogelhuis. Een ontroerend portret over de Engelse Len Howard, die rond haar veertigste de stad verruilt voor het platteland om daar de rest van haar leven koolmezen en andere slimme vogels te bestuderen. In Meijer’s essay De soldaat was een dolfijn (2017) lezen we over ‘politieke dieren’: bevers die boeren helpen overstromingen tegen te gaan, Engelse politiehonden met recht op pensioen, dolfijn Tahoma die voor het Amerikaanse leger mijnen opspoort. Meijer vertelt waarom en hoe we anders met niet-menselijke dieren kunnen gaan samenleven. Datum: aanvang: woensdag 14 maart,20.00 uur  Toegang:   € 10,- (inclusief drankje)  Adres:    Oranjelaan 7, 3311 DH Dordrecht Reserveren:   Villa Augustus, T. 078-639 31 11 Meer informatie over het programma is te vinden op www.villa-augustus.nl en Facebook Het bericht Ontmoetingen in Villa AUGUSTUS verscheen eerst op Reeland.

 • De Reelander nr. 1, maart 2018, staat online

  In deze editie leest u onder meer: Doe mee met Dordt Schoon, NLdoet in het Reeland, ... Het bericht De Reelander nr. 1, maart 2018, staat online verscheen eerst op Reeland.

 • “Gelijke kansen?”

  Op donderdagmiddag 8 maart organiseert De Buitenwacht in het kader van internationale vrouwen een high tea ... Het bericht “Gelijke kansen?” verscheen eerst op Reeland.

 • Veroorzaker ongeluk rijd door.

  Op de hoek van de Krommedijk en Korte Scheidingsweg is een ongeluk gebeurt tussen twee auto's. ... Het bericht Veroorzaker ongeluk rijd door. verscheen eerst op Reeland.

 • Zet je in voor een schone stad tijdens Dordt Schoon

  Van 24 maart tot en met 30 maart is het Dordt Schoon. Dordtenaren steken deze week ... Het bericht Zet je in voor een schone stad tijdens Dordt Schoon verscheen eerst op Reeland.

 • Je Bent Niet Alleen: Begeleiding bij eenzaamheid

  Voel je je vaak alleen? Of zou je meer contacten willen? Dan is het programma Je Bent ... Het bericht Je Bent Niet Alleen: Begeleiding bij eenzaamheid verscheen eerst op Reeland.

BUURbook Reeland

Nieuwtjes, aankondigingen in de wijkagenda, foto's en verhalen, en nog veel meer op BUURbook.


 • 6e Schapenkoppen Sportparkcross

  Zaterdag 29 december 2018 wordt voor de 6de keer de “Schapenkoppen Sportpark Cross” georganiseerd door FORTIUS. Wij hebben een gevarieerd parkoers uitgezet op en om het Sportpark Reeweg, Halma Hei...

 • Qbuzz nieuwe vervoerder in Dordrecht

  zondag 9-12-18 is Qbuzz gestart met de busdiensten in Dordrecht. Dat betekent, nieuwe bussen en andere dienstregeling, De bussen zijn uitgerust met wifi en meer beenruimte. Plan voor vertrek ze...

 • Help jij mee?

  https://tvreeland461739940.wordpress.com/2018/11/09/help-jij-mee/  

 • Oefenen met jongen (groep 4, rekenen/taal)

  Ahmed is 8 jaar. Spreekt thuis Frans. Zijn Nederlandse woordenschat mag groter worden. Zijn niveau moet omhoog. Ik hoop dat hij dan minder moeite heeft met redactionele sommen (sommen met/in een verha...

 • hulp bij klussen in huis

  WeHelpen biedt bewoners de mogelijkheid hulp te vragen of hulp aan te bieden Ik ben nog bezig met de afwikkeling rond mijn moeders overlijden. Ik ben net verhuisd en zoek hulp bij klussen in huis. T...

 • hulp bij leggen van vinyl 1-kamer woning

  WeHelpen biedt bewoners de mogelijkheid hulp te vragen of hulp aan te bieden Ik ben op zoek naar begeleiding met het leggen van vynil in mijn woning. Om gezondheidsredenen kan ik dit niet zelf. Alle b...