Spring naar inhoud
  • Staart

    De Staart is het waard

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Staart Voor en over de wijk

De Staart is het Waard

De Staart is het WaardMedewerkers van organisaties, bewoners en ondernemers in de wijk dachten mee over de vraag wat de Staart bijzonder maakt. Welke sterke punten we samen kunnen benadrukken. Hoe we samen kunnen bouwen aan een goede naam voor de wijk. Hieronder het resultaat, inclusief de trefwoorden die de Staart heel goed kenmerken.


De Staart is het waard


De Staart heeft een bijzondere, soms bewogen geschiedenis. Maar de veerkracht van Staartenaren is groot. De wijk herpakt en vernieuwt zich telkens weer. Dat is soms hard werken, maar de Staart is ondernemend, met zijn bedrijven langs de rivier, maar ook de bewoners zetten zich in, voor elkaar, voor de wijk.

Op de Staart is alle ruimte. Het is er zeer rustig, veilig en betaalbaar wonen tussen het vele water en groen;  wandelen langs de rivieren, uitkijken op jachthaven en scheepvaart, alle ruimte voor bewegen en sporten, alle ruimte om te ontmoeten. Iedereen is er in voor een praatje.

   

Je moet er wel wat voor doen. Dit eiland 'op' een eiland moet je willen ontdekken. Kom die brug dus gerust over en ontdek wat de Staart heeft te bieden. Staartenaren vinden het vanzelfsprekend over de brug te komen. Letterlijk, omdat de verbinding met de stad en de snelweg uitstekend zijn. Figuurlijk, omdat ontmoeting belangrijk is, Staartenaren betrokken zijn bij anderen.


De Staart is in beweging. Dat leer je wel op een ondernemend eiland, waar eb en vloed invloed hebben. Kom dus eens langs en ontdek de Staart.


De Staart is het waard.