Spring naar inhoud
  • Sterrenburg

    Stralend Sterrenburg

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Sterrenburg Sterrenburgpark - Doe mee!

Ontwerp van de speelplek

Alle inbreng van tientallen Sterrenburgers (bewoners, ondernemers, professionals in zorg, welzijn, enzovoorts) is verwerkt in het ontwerp voor de nieuwe plek om te spelen en bewegen. De uitvoering is gepland voor dit jaar, 2018.


Aasta de Vries van IBD (Ingenieursbureau Drechtsteden) maakte het ontwerp. Dat is besproken met de Werkgroep Sterrenburgpark en andere betrokkenen. Na nog enkele kleine wijzigingen is het ontwerp 'goedgekeurd'. Het plan ligt nu vast.

Momenteel wordt gezocht naar meer geld om ook álle onderdelen van het plan uit te kunnen voeren. Er is geld genoeg voor de basis van het plan (graafwerk, verbinding met het open water in het park - 'duikers', de aanleg van een grote heuvel en ingrepen in het groen, klimboom). Voor een aantal onderdelen wordt gezocht naar mogelijkheden (banken / bbq-plaats, speelplekken, e.d.).


PDF-bestandBEKIJK HET ONTWERP >> (10 MB)

Meedoen

Sterrenburgers die mee willen doen, blijven welkom. Er is nog van alles nodig tijdens de aanleg, maar zeker ook daarna. Wie gaan er allemaal op welke manier gebruik maken van de nieuwe plek voor spelen en bewegen?

Wil je meedoen? Laat het weten aan de Werkgroep Sterrenburgpark, een groep bewoners / ondernemers uit de wijk die zich inzet om er een succes van te maken. Stuur een mailtje naar de voorzitter van de werkgroep, Rob Roelofs. Hij kan je meer vertellen over alle mogelijkheden om mee te doen.bekijk het ontwerp


technische tekening sterrenburgpark