Spring naar inhoud
  • Sterrenburg

    Stralend Sterrenburg

Wijken Dordrecht

WijkenDordrecht biedt nieuws en informatie over alle wijken in Dordrecht.Lees voor Sitemap Login

Home Sterrenburg Sterrenburgpark - Doe mee!

Oranje Fonds: Groen verbindt

Oranje Fonds - Groen verbindt"Wij zijn er ook voor sociale initiatieven waarbij ‘groen’ een belangrijk middel is om mensen bij elkaar te brengen. Een tuin, een stuk natuur, kan een belangrijke rol spelen bij het verbinden van mensen", zo schrijft Peter Douwes, Directeur Oranje Fonds. "Vandaar dat we het programma ‘Groen Verbindt’ zijn gestart. En het is fijn, om even in de beeldspraak te blijven, dat de aanpak zijn vruchten afwerpt."

In alle projecten van het Oranje Fonds is ontmoeting erg belangrijk: "Zo laten we mensen zich meer thuis voelen in hun wijk." Er zijn, zo constateert Peter Douwes, allerlei ontwikkelingen in onze samenleving waardoor het nog belangrijker wordt dat er projecten zijn waarbij mensen worden betrokken.
Het Oranje Fonds ervaart dat er duizenden Nederlanders zijn die het initiatief nemen om hun wijk mooier te maken en mensen samen te brengen. Dat is prachtig en daar kan het Oranje Fonds hen bij helpen.


Lees het magazine - meld je project aan

In een digitaal magazine geeft het Oranje Fonds veel informatie over mogelijkheden van groen dat verbindt. Bovendien is er een aanbod: "Als Oranje Fonds mogen we hele mooie projecten ondersteunen met financiering, maar ook met kennis en een netwerk. Groen is gezond, heel laagdrempelig en het verbindt mensen met verschillende achtergronden", zo luidt de oproep van Carolien Brugman en Mirjam Lammers.

"In een tuin maak je snel een praatje, ook als je weinig andere aanknopingspunten hebt. Heb jij een groen buurtinitiatief? Neem dan vooral contact met ons op. Het Oranje Fonds kan helpen om een project bekender te maken, meer doelgroepen te betrekken en je in contact te brengen met andere initiatiefnemers, zodat je van elkaar kunt leren."


Oranje Fonds Groen Verbindt aanbod'Groen Verbindt-projecten dragen bij aan natuurbewustzijn, vooral in de grote stad, en brengen mensen bij elkaar.'Godfried Engbersen