Spring naar inhoud
  • Dordtse Kil 4

    Dordtse Kil IV-gebied

Aantrekkelijk, bereikbaar en duurzaam werkgebiedHome Actueel Nieuws

Subsidieaanvraag 30.000 zonnepanelen op Westelijke Dordtse Oever

De gemeente Dordrecht vraagt namens 22 bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever voor bijna 30.000 zonnepanelen subsidie (SDE+) aan. De zonnepanelen komen te liggen op de bedrijfsdaken en zijn samen goed voor maar liefst 9 megawatt. Dat is vergelijkbaar met het energiegebruik van 2.250 huishoudens.


De gemeente Dordrecht wil duurzaamheid zo makkelijk mogelijk maken. Samen met energieadviesbureau ECONNECTIC neemt de gemeente het aanvragen van subsidie, de investeringen en het plaatsen en beheren van de zonnepanelen volledig uit handen met het project 'Zon op Bedrijfsdaken'. Het enige wat bedrijven hoeven te doen is hun dak voor vijftien jaar beschikbaar te stellen voor zonnepanelen. Daarna zijn de panelen hun eigendom. De bedrijven profiteren direct van goedkope en duurzame energie.


Wethouder Rik van der Linden (Duurzaamheid) is heel tevreden met het groot aantal zonnepanelen. "Wat een prachtig resultaat voor deze eerste ronde. Zo zetten we weer een flinke stap naar een energieneutraal Dordrecht in 2050. We wisten dat het potentieel op bedrijfsdaken groot was, daarom hebben we de actie 'Zon op Bedrijfsdaken' opgezet. Ik ben blij verrast met de vele aanmeldingen. We praten nu al over een mogelijke tweede subsidieronde begin 2018."


Ook de gemeente loopt mee in de subsidieaanvraag. "Op het pand van Stadsbeheer aan de Kerkeplaat komen straks ruim 1.800 panelen. Zo leveren we als gemeente ook een mooie bijdrage aan de opwekking van duurzame energie," aldus wethouder Van der Linden.


Medio december wordt bekend of de subsidie wordt toegekend.