Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

Lees voor Sitemap Login

Home Wijkwensen Vervulde Wijkwensen

In Dordrecht staat een huis

Op zaterdag 30 augustus gingen kinderen van 8 tot 14 jaar uit de Blijenhoek en Lijnbaan aan de slag met het thema ‘In Dordrecht staat een huis’. Kinderen konden toneelspelen, een filmpje maken, creatief bezig zijn en koken.Theaterworkshop

Deze dag werd georganiseerd door Stichting DOOR. Het doel van de dag was om naar een voorstelling toe te werken met het thema ‘In Dordrecht staat een huis’.  Gedurende deze dag werden kinderen zich bewust van zichzelf en hun eigen omgeving, maar ook maakten ze kennis met de omgeving van een ander.

Van presenteren tot interviewen

Interviewen en filmenDe dag werd gestart met een theaterworkshop. Dit was een goede manier om de kinderen uit hun comfortzone te krijgen. Door verschillende theaterspellen en oefeningen leerden de kinderen zich te presenteren en zich in een situatie te verbeelden. En het was meteen een mooi opstapje voor de technieken die werden gehanteerd bij de workshop film. Daar lag de nadruk op het leren interviewen, maar ook het filmen werd door de kinderen zelf gedaan. Benieuwd naar het resultaat? Bekijk dan het filmpje wat zij samen met WolkenTV hebben gemaakt.


Creatief en lekker

Tijdens het creatieve gedeelte bouwden de kinderen hun eigen decor. Zo werd er een hut gemaakt, maar ook ‘Het huis van de toekomst’ werd gebouwd. Om 17.00 uur vond een voorstelling plaats voor ouders, vrienden en andere genodigden. De gasten werden getrakteerd op hapjes die de kinderen hadden gemaakt tijdens de kookworkshop.

Hapjes maken


Tevreden

Tessa Smal van Stichting DOOR is erg tevreden over deze dag: “De groep was heel gemixt qua leeftijd en nationaliteit. Het was mooi om te zien hoe gemakkelijk de kinderen aansluiting bij elkaar vonden en hoe gemotiveerd ze aan alle workshops hebben deelgenomen."

Op de Facebooksite van DOOR is  beeld- en videomateriaal te vinden van deze dag. Meer informatie over DOOR vindt u op hun website.