Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

Lees voor Sitemap Login

Home Wijkwensen Vervulde Wijkwensen

Repair Café Dordrecht

Wat doe je met een kapotte broek, een lamp, speelgoed of een elektrische zaag die het niet meer doet? Of heb je een fiets met een lekke band en weet je niet hoe je deze kan plakken? Weggooien? Mooi niet! Voor dit soort kleine reparaties kunt u straks in het Repair Café Dordrecht terecht.

Wat is een Repair Café?

Een Repair Café is een gratis toegankelijk 'café' waarin het draait om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed etc.

Ook reparatiedeskundigen zijn aanwezig, zoals elektriciëns, naaisters, timmerlieden en fietsenmakers. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee. In het Repair Café gaan ze samen met de deskundigen aan de slag. Zo valt er altijd wel wat te leren. Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen. 

 

Repair Café Dordrecht

Niet meer weggooien

Door repareren te promoten, wil Repair Café Dordrecht bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Leo Jabaaij "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.

Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen." Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn.

Leo Jabaaij: "Als je samen met een tot dan toe onbekende buurtgenoot een fiets, een cd-speler of een broek hebt gerepareerd, bekijk je die persoon toch anders als je hem of haar de volgende keer op straat tegenkomt. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt."

 

Repair Café zoekt vrijwilligers!

Eénmaal per maand, een aantal uren op zaterdag. Misschien wil je helpen organiseren? Ken je, of ben je een handige reparateur die kan helpen en adviseren bij reparaties aan bijvoorbeeld elektronica, fietsen, textiel, of andere spullen?

 

Meld je aan!

Stuur een mailtje naar repaircafe.dordrecht@gmail.com.

Of bel voor informatie naar Leo Jabaaij, 06-38 37 66 98.


Start

Op zaterdag 20 september 2014 gaat het eerste Repair Café in Dordrecht van start. Locatie: Ontmoetingscentrum Sta-Pal, Otto Dickeplein 1. Meer informatie volgt.