Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

Lees voor Sitemap Login

Home Wijkwensen Vervulde Wijkwensen

Rots & Watertraining

Training

Door toekenning van een wijkwens aanvraag voor de aanschaf van stootkussens voor de Rots & Watertraining aan het sociaal team Krispijn kunnen kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar een training volgen.


Het sociaal team Krispijn is eind september 2016 in samenwerking met MEE en Vivenz voor de kinderen van Krispijn in de leeftijd 8 tot 12 jaar gestart met Rots & Watertraining.


Trainen

Dit is een actieve training met uitdagende fysieke oefeningen. Een rots staat voor de kracht in jezelf en je eigen weg gaan. Water staat voor hoe je in verbinding staat met je omgeving. Door actief bezig te zijn ervaren de kinderen direct het effect van hun houding en handelen. Er wordt gewerkt aan het vergroten van sociale vaardigheden, weerbaarheid en samenwerking. De drie bouwstenen van de training zijn: zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen.

Rots en water

In de training werken we met stootkussens. Het schoppen neemt een belangrijke plaats in binnen de Rots & Watertraining. Onze voeten brengen ons waar we maar willen, ze geven letterlijk richting aan ons gedrag. Door met een goede techniek te schoppen tegen een stootkussen, leren de kinderen steviger in hun schoenen te staan en richting te geven aan hun lichaam.Hierbij willen wij dan ook de wijkwensen bedanken voor het mogelijk maken van de aanschaf van 7 stootkussen.


Training