Spring naar inhoud
  • water en dordrecht

    WijkenDordrecht

Wijken Dordrecht

Lees voor Sitemap Login

Home Wijkwensen Vervulde Wijkwensen

Sfeervol dialoogdiner jong en oud Wielwijk

dialoogdialoog

Jongerenwerk R-Newt organiseerde in samenwerking met woon-zorgcomplex Het Waterwiel van Wielborgh een dialoogdiner tussen jong en oud. In een gezellige atmosfeer maakte jongeren nader kennis met buurtbewoners in de wijk. Tijdens het diner zijn jongeren uit Wielwijk in gesprek gegaan met bewoners van het zorgcomplex Waterwiel, maar ook met andere buurtbewoners uit Wielwijk. 

 

De combinatie van een overheerlijk driegangenmenu, mooie gesprekken en sfeervolle muziek van Erwin Hardenberg hebben zowel de jongeren als ouderen een top avond beleefd. Jongeren hebben veel geleerd, wijsheden meegekregen en buurtbewoners beter leren kennen. De oudere Wielwijkers genoten van de aanwezigheid van de jonge vrijwilligers en vroegen de jongeren het hemd van hun lijf. Met het thema “vroeger was alles beter” bleek dat jongeren als ouderen veel overeenkomsten met elkaar hebben. 

 

Reacties van diverse aanwezigen waren veelbelovend en men vroeg om een vervolg  op dit dialoogdiner. Voor een komende editie gaan jongeren op zoek naar nieuwe invalshoeken om hier een vervolg aan te kunnen geven. Dit dialoogdiner is mede mogelijk gemaakt door een aanvraag bij wijkwensen.

 

Heeft u ook een goed idee om jongeren en ouderen met elkaar te verbinden  dan kunt  u gerust contact op nemen met jongerenwerker Sandra van Eck van R-Newt (ContourdeTwern), op telefoonnummer 06-83244433 of  via de email sandra@r-newt.nl.


Jongerenwerk R-Newt organiseerde afgelopen woensdag in samenwerking met woon-zorgcomplex Het Waterwiel van Wielborgh een dialoogdiner tussen jong en oud. In een gezellige atmosfeer maakte jongeren nader kennis met buurtbewoners in de wijk. Tijdens het diner zijn jongeren uit Wielwijk in gesprek gegaan met bewoners van het zorgcomplex Waterwiel, maar ook met andere buurtbewoners uit Wielwijk.